Fundaţia „Gaudeamus” – Universitatea Tomis din Constanţa este o universitate care functioneaza conform legii infiintata in 2007 care are in component urmatoarele specializari: administrarea afacerilor, finante banci, economia comertului, turismului si serviciilor. Partenerul este implicat in activitati de cercetare pe domeniile anterior amintite.

ID Partener 55121
Denumire organizaţie Fundaţia „Gaudeamus” – Universitatea Tomis din Constanţa
Număr înregistrare 1207 din 10.11.1997
Adresa poştală Adresa: Str. Petru Vulcan nr. 100, Constanţa
Persoana de contact Mocanu Nelu
Descrierea activităţii partenerului, relevantă pentru acest proiect Partenerul este o universitate care functioneaza conform legii infiintata in 2007 care are in component urmatoarele specializari: administrarea afacerilor, finante banci, economia comertului, turismului si serviciilor. Partenerul este implicat in activitati de cercetare pe domeniile anterior amintite. Partenerul are in componenta o editura precum si intreaga infrastructura logistica pentru desfasurarea activitatii didactice – biblioteca, Sali de curs etc.Partenerul are integrat in activitatea de baza o platforma virtuala unde pot vizualiza cursurile şi orice altă informaţie legată de situaţia lor şcolară. Partenerul imbina astfel elemente traditionale de comunicare cu cele innovative usurand astfel fluxul de comunicare si promovand noile tehnologii in acelasi timp. Partenerul isi desfasoara activitatea in regiunea Sud Est, judetul Constanta. Acesta detine relatii importante de colaborare cu actori ai pietei muncii - angajatori, organizatii patronale, organizatii sindicale - la nivel regional dar si local procedand la integrarea acestora in fluxul educational pentru o mai buna corelare a nevoilor pietei muncii cu procesul de invatamant.
Experienta relevanta a partenerului pentru domeniul proiectului Partenerul este o institutie de invatamant superior care desfasoara activitati de practica si de consiliere si orientare in acest moment. Aceste activitati sunt desfasurate in conformitate cu prevederile legale. Partenerul are experienta de 6 ani in activitatile ce fac obiectul proiectului deoarece aceatsa este si principalul obiect de activitate aferent partenerului. Partenerul a organizat o serie de activitati de dezbatere si de comunicare stiintitfica in chestiuni care vizeaza mediul de afaceri, piata muncii dar si problematica tranzitiei de la scoala la viata activa. Acestea tipuri de activitati care au fost finantate din surse proprii au integrat majoritatea actorilor interesati ai pietei muncii. Partenerul, avand in vedere obiectul de activitate al acestuia, detine experienta considerabila in lucrul cu tinerii si in chestiuni care vizeaza tranzitia de la scoala la viata active. Conform legislatiei acesta a desfasurat o serie de activitati care au vizat exclusive aceste chestiuni si nu in ultimul rand organizeaza periodic aceste tipuri de activitati.
Activitatea/activităţile din cadrul proiectului în care este implicat Partenerul 1 se implica in activitatea 5 si 6 a proiectului. Modalitatea de implicare a partenerului in cadrul activitatilor proiectului se realizeaza prin intermediul expertilor pe care acesta ii furnizeaza echipei de implementare. Astfel, responsabilitatiel expertilor devin astfel responsabilitatile partenerului. In ceea ce priveste activitatea de consiliere, partenerul se va implica in realizarea metodologiei de consiliere, in realizarea formatelor cadru de consiliere si se va implica in realizarea efectiva a sedintelor de consiliere. Partenerul se va implica in activitatea de stagii de practica. Acesta se va implica in realizarea metodologiei de practica, in realizarea constitului stiintifica si in stabilirea conditiilor de practica. De asemenea, partenerul se va implica in implementarea efectiva a stagiilor de practica realizate in cadrul proiectului. Partenerul va fi responsabil cu realizarea a aproximativ 5 grupe de stagii de practica pe toata perioada de implementare.
Tipul partenerului Partener naţional
Regiune/Ţara Sud-Est

Beneficiar

Sample image

Universitatea „Danubius" din Galati

Parteneri

Activităţi

Rezultate