Sustenabilitatea proiectului este concretizata in informatiile care au fost transmise catre grupul tinta in cadrul activitatii de consiliere si orientare profesionala.

Grupul tinta va beneficia de informatii adaptate la specificul individual al acestora in vederea facilitarii procesului de tranzitie de la scoala la viata activa. De asemenea, grupul tinta poate utiliza aceste informatii inclusiv dupa finalizarea perioadei de implementare deoarece aceasta activitate va continua inclusiv in perioada de sustenabilitate a proiectului.

Centrul de consiliere realizat in cadrul proiectului constituie de asemenea un element de sustenabilitate. Acesta constituie un rezultat in cadrul proiectului si isi va continua activitatea inclusiv dupa finalizarea perioadei de implementare. Acesta va fi integrat in activitatea de baza a promotorului. Competentele dobandite in cadrul stagiilor de practica constituie elemente de sustenabilitate.

Grupul tinta va putea utiliza aceste competente inclusiv dupa finalizarea perioadei de implementare. De asemenea, aceste competente vor contribui intr-o maniera directa la facilitarea procesului de tranzitie de la scoala la viata activa, acesta din urma fiind si unul din obiectivele proiectului. Conventiile cadru realizate in cadrul proiectului vor putea fi utilizate inclusiv dupa finalizarea perioadei de implementare deoarece se va proceda la realizarea de stagii de practica inclusiv dupa finalizarea perioadei de implementare. Un alt element de sustenabilitate este parteneriatul creat pentru implementarea proiectului. Acesta va continua inclusiv dupa finalizarea perioadei de implementare.

Inca de la demararea procesului de implementarea parteneriatul creat pentru implementarea proiectului a avut o strategie clara referitoare la dezvoltarea rezultatelor proiectului inclusiv a parteneriatului creat pentru implementarea proiectului. Astfel, se va proceda la dezvoltarea parteneriatului creat pentru implementarea proiectului prin includerea in cadrul acesteia de entitati de tip parteneri sociali sau ong – uri care pot contribui intr-o maniera directa la procesul de tranzitie de la scoala la viata activa. A

ctivitatea de consiliere va continua inclusiv in perioada de sustenabilitate. Proiectul beneficiaza de abordare integratoare in sensul ca rezultatele proiectului vor fi integrate in activitatea de baza a parteneriatului creat pentru implementarea proiectului.

Promotor in cadrul proiectului este o institutie de invatamant care desfasoara in acest moment activitati de consiliere si stagii de practica si va integra rezultatele proiectului pe viitor in strategia de implicare in piata muncii a acestuia. Un exemplu concret ar fi acela ca activitatea de practica va fi recunoscuta in cadrul programei educationale iar studentii vor primii credite recunoscute de facultatea de provenienta.

Pentru dezvoltarea rezultatelor proiectului se va proceda, prin integrarea acestora in activitatea de baza a promotorului, la integrarea in activitati de consiliere si in programe de ucenicie a altor grupuri tinta cum ar fi elevi sau someri tineri.

Transferabilitatea rezultatelor proiectului se va realiza catre alte grupuri tinta si catre alte regiuni de implementare. In perioada de sustenabilitate se va proceda la realizarea de activitati de consiliere catre alte grupuri tinta cum ar fi tinerii aflati in situatia de NEET – not in school education or training. De asemenea, transferabilitatea catre alte regiuni se va realiza prin intermediul activitatii de diseminare.

Crearea de infrastructuri de consiliere si integrarea instrumentelor tic in procesul de consiliere constituie elemente inovative care vor fi transferate catre alte regiuni de implementare.

Sustenabilitatea financiara a activitatilor proiectului in perioada de implementare va fi asigurata din resurse proprii, resursele promotorului. De asemenea, in ceea ce priveste sustenabilitatea institutionala aceasta este asigurata de parteneriatul creat pentru implementare proiectului. Acesta va continua inclusive in perioada de sustenabilitate.

Activitatile proiectului si rezultatele proiectului pot fi integrate in politicile care vizeaza transferul de la sociala la viata activa. Facem referire la schema de Garantie pentru tineri si la faptul ca activitatile proiectului pot fi integrate in cadrul acestei strategii considerand activitatile si rezultatele proiectului masuri active de indeplinire a obiectivelor asumate in cadrul acesteia.

Beneficiar

Sample image

Universitatea „Danubius" din Galati

Parteneri

Activităţi

Rezultate